- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Morales Millán, María Teresa"
Mostrando ítems 1-20 de 48
-
Artículo
A neuroimaging study of pleasant and unpleasant olfactory perceptions of virgin olive oil
Vivancos García, Jorge; Tena Pajuelo, Noelia; Morales Millán, María Teresa; Aparicio López, Ramón; García-González, Diego Luis (CSIC, 2016)Functional magnetic resonance imaging (fMRI) has been used to collect information from neurons that receive direct input ...
-
Artículo
A study of the differences between trade standards inside and outside Europe
García-González, Diego Luis; Tena Pajuelo, Noelia; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa; Romero del Río, Inmaculada; Aparicio López, Ramón (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 2017)The definitions of olive oil categories are common or very similar for all the international regulatory bodies, and in ...
-
Artículo
A study of the dynamic changes of stability taking place during virgin olive oil storage period examined by mesh cell-FTIR spectroscopy
Lobo Prieto, Ana; Tena Pajuelo, Noelia; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa; García González, Diego L. (Elsevier, 2022)Virgin olive oil (VOO) stability needs to be controlled to guarantee that the oil keeps the quality declared on the label ...
-
Trabajo Fin de Grado
Alteraciones de los aceites vegetales durante la fritura
Lázaro Vela, María (2018-12)En los últimos años, la producción y el consumo de aceites vegetales (palma, soja, colza, girasol, etc.) ...
-
Trabajo Fin de Grado
Aplicaciones del espacio de cabeza dinámico al análisis farmacéutico
Fernández Rando, Manuel (2017)Se denomina espacio de cabeza dinámico a la técnica que engloba el proceso de adsorción de compuestos volátiles a través ...
-
Artículo
Assessment of Virgin Olive Oil Adulteration by a Rapid Luminescent Method
González Domínguez, Raúl; Sayago Gómez, Ana; Morales Millán, María Teresa; Fernández Recamales, Ángeles (MDPI, 2019)The adulteration of virgin olive oil with hazelnut oil is a common fraud in the food industry, which makes mandatory the ...
-
Trabajo Fin de Grado
Biomarcadores volátiles para la detección de estados patológicos
González Acosta, Rodrigo (2020-07)Un biomarcador es una molécula que indica un estado biológico. Los biomarcadores volátiles son compuestos orgánicos que ...
-
Tesis Doctoral
Caracterización de aceites de oliva vírgenes europeos: implicaciones del análisis sensorial y de la actitud de los consumidores
Luna Sánchez, Guadalupe (2003-07-16)Los compuestos volátiles contribuyen de manera importante a las propiedades sensoriales del aceite de oliva virgen, y por ...
-
Tesis Doctoral
Caracterización y trazabilidad del aceite de sacha inchi (plukenetia volubilis linneo)
Ramos Escudero, Fernando (2014-03-07)El Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) en el Perú, forma parte de las especies silvestres usufructuadas del patrimonio ...
-
Artículo
Chemical characterization of organic and non-organic virgin olive oils
García-González, Diego Luis; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa (EDP Sciences, 2014)Organic food products have shown to have lower environmental impact and lower presence of chemical residues. Consumers ...
-
Artículo
Comparison of two analytical methods validated for the determination of volatile compounds in virgin olive oil: GC-FID vs GC-MS
Aparicio Ruiz, Ramón; García-González, D. L.; Morales Millán, María Teresa; Lobo Prieto, A.; Romero, I. (Elsevier, 2018)The utility of volatile compounds to explain virgin olive oil aroma descriptors is fully accepted and demanded by the olive ...
-
Artículo
Competence Assessment: a Measurement System for the Subject “Applied Analytical Chemistry” of the Pharmacy Degree
Morales Millán, María Teresa; Martín Bueno, Julia; Romero del Río, Inmaculada; Hernanz Vila, María Dolores; Herrador Morillo, Ángeles; Montaña González, María Teresa; Galán Alfonso, Guillermina; Navas Sánchez, María José; Jiménez Moreno, Ana María; Orta Cuevas, María del Mar; García-González, Diego Luis; García Asuero, Agustín (Universidad Nacional Autónoma de México, 2019)The current university environment is characterised by the implementation of an education system focused on competence-based ...
-
Artículo
Contribution of specific volatile markers to green and ripe fruity attributes in extra virgin olive oils studied with three analytical methods
Ríos-Reina, Rocío; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa; García González, Diego L. (Elsevier, 2022)An objective sensory evaluation of extra virgin olive oil (EVOO), involving the chemical characterization of positive ...
-
Trabajo Fin de Grado
La cromatografía de gases-olfatometría como herramienta en la evaluación del aroma de los alimentos
Bascón Suárez, María del Carmen (2016-12)El creciente interés por mejorar y optimizar los productos alimenticios ha aumentado los estudios que tienen como objetivo ...
-
Artículo
DefAnalytical Game: Aprendizaje de Términos Analíticos mediante una Aplicación Móvil
Díaz Montaña, Enrique Jacobo; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa (Real e Ilustre Colegio Oficial de Farmacéuticos, 2023)La enseñanza universitaria ha cambiado a lo largo de los últimos años debido a la transformación digital, que se ha visto ...
-
Artículo
DefAnalytical Game: Aprendizaje de Términos Analíticos mediante una Aplicación Móvil
Díaz Montaña, Enrique Jacobo; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa (Real e Ilustre Colegio Oficial de Farmacéuticos, 2023-07)La enseñanza universitaria ha cambiado a lo largo de los últimos años debido a la transformación digital, que se ha visto ...
-
Trabajo Fin de Grado
Desarrollo de un método verde para evaluar el tiempo de vida útil de aceites de oliva vírgenes
Díaz Montaña, Enrique Jacobo (2017)Actualmente, existe preocupación dentro del sector del aceite de oliva por obtener métodos objetivos que permitan predecir, ...
-
Tesis Doctoral
Diseño y validación de las dosis diaria definida de antimicrobianos en neonatología
Villanueva Bueno, Cristina (2023-04-14)Los antimicrobianos (ATB) son unos de los fármacos más utilizados en la población neonatal, de hecho, el 30-50% de los ...
-
Artículo
Does A Flavoured Extra Virgin Olive Oil Have Higher Antioxidant Properties?
Díaz Montaña, Enrique Jacobo; Barbero López, María; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2022)Extra virgin olive oil is highly appreciated worldwide for its healthy and organoleptic properties. From the variety of ...
-
Artículo
Effect of Flavorization on Virgin Olive Oil Oxidation and Volatile Profile
Díaz Montaña, Enrique Jacobo; Aparicio Ruiz, Ramón; Morales Millán, María Teresa (MDPI, 2023)The volatile compounds of virgin olive oil (VOO) have an important role from a sensory point of view as they are responsible ...